'Fly through' video

About our building

East elevation - Entrance facing The Grove

Rye Studio is to be situated along the The Grove, Rye, less than five minutes walk from Rye Station and within easy access of the town.

The building

The building is a new modular construction, built off site and then transported to The Grove for final building ready for Autumn 2013. The design is a modernist style using a white cube base with extra details and extended glass windows for aesthetic details and allowing best light clarity for visual art students and exhibition opportunities along the concourse.

Downstairs houses reception, offices, cyber café, shop, business hub, 2 teaching rooms, flexible teaching spaces, changing and make up rooms for performers plus toilets and a lift to access the upper floor.

The upper floor houses studio spaces for music, art, textiles, photography plus the cross arts concourse that is designed to be used for performance, additional photographic studio sets, catwalks and exhibitions.

Visit our Facebook page to see photos of our building.




© Copyright 2015–2017 Rye Studio